روز جهانی داوطلبان سلامت چه روزیه؟!
سلام !…
14آذر روز جهانی داوطلبان سلامته،شمارو نمیدونم امااز اونجایی که من اطلاعات خاصی دربارشون نداشتم گفتم خیلی زشته این مناسبت توی تقویم جهانی ثبت شده امامن طلبه (قبلا گفته بودم طلبه باید آنلاین باشه،بروز باشه!)اطلاعاتی دربارش نداشته باشم؛ واسه همین هم رفتم ببینم کتاب خونمون چی داره و از اینترنت چقدر میتونم مطلب جمع کنم.دنبالش رفتم ومطلب هم پیدا کردم اما دلم نیومد به شما نگم…
اولین چیز اینه که بدونیم داوطلبان سلامت کیا هستند و چه کار می کنند!؟
داوطلبان سلامت، افرادی هستند که بدون هیچ گونه مزد و حقوقی فقط به خاطر عشق و انسانیت، رضای الهی و حس مسوولیت پذیری در برابر جامعه مانند پل ارتباطی بین مسوولان بهداشتی و مردم عمل می کنند.
خب !سوال بعدی اینه که چرا اینقدر این روز مهم شده که توی تقویم اسلامی یک روز رو به خودش اختصاص داده!؟واینکه توی این روز چیکار میکنن!؟و داوطلب ها وظیفشون چیه؟!
چون فرصتی برای طرح برنامه های گسترش فعالیت داوطلبان سلامت، ارزشیابی فعالیت و قدردانی از کار ارزشمند آنان است.داوطلبان سلامت در بسیاری از موقعیت های بحرانی بهداشتی مانند شیوع بیماری هایی مانند وبا و آنفلوانزا در کشور، نقش شگرفی در آموزش مردم و پیشگیری از بیماری ها ایفا می کنند.و همچنین داوطلبان سلامت با آشنایی با علایم بیماری ها، نقش بیماریابی را نیز در جامعه به عهده دارند و با تشخیص زودرس بیماری ها در اطرافیان از پیشرفت بیماری و تحمیل شدن هزینه های احتمالی به خانواده ها پیشگیری می کنند.
حالا جالبه که بدونید:شعار امسال داوطلبان سلامت:توسعه مشارکت داوطلبان سلامت در پیشگیری از بیماری های غیر واگیر’ تعیین شده !…
این چند خبر رو هم بگم که :کارشناس داوطلبان سلامت معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه «مهرانگیز توکلی»به مناسبت روز جهانی داوطلب سلامت گفت: میلیون ها داوطلب سلامت در سراسر جهان و بیش از 200 هزار داوطلب سلامت در ایران فعالیت دارند اما فقط شمار معدودی از مردم با نقش و جایگاه آنان آشنایی دارند.
اکنون با کنترل شدن بیماری های واگیر، بیماری های غیر واگیر رشد پیدا کرده و جامعه از ابتلا به انواع بیماری های غیرواگیر مانند دیابت، فشار خون و بیماری های قلبی و عروقی رنج می برد.
توکلی اظهار کرد: مهمترین عامل کنترل و پیشگیری اینگونه بیماری ها، تغییر شیوه زندگی است و مهمترین فعالیت داوطلبان سلامت در اینگونه مواقع نیز آموزش اصلاح شیوه زندگی مردم است!
وی اضافه کرد: جلب مشارکت جامعه در توسعه تعمیق برنامه های نظام سلامت و توسعه و ترویج الگوی زندگی و رفتارهای سالم نیاز به حمایت مسوولان از برنامه و بالابردن انگیزه داوطلبان سلامت دارد!
خیلی جالبه که همچین شغلی توی کشورمون داریم و اینکه خیلی خوشحالم که الان این عزیزان و ایثار گران را شناختم. ایثار و فداکاری فقط جنگیدن و کشته شدن نیست! این کارهم خود نوعی ایثار است!…
“ممنون از توجهتون”
منبع:
نوشته طلبه حوزه علمیه کوثر: فاطمه بهیار