ناب ترین الگو ها
بسمه تعالی
ویژه نامه ای تحت عنوان ؛
ویژگی های شخصیتی امام حسین( ع ) و حضرت عباس (ع)
تطبیق آن با روز پاسدار و روز جانباز
مدرسه علمیه کوثر (س) علی ابادکتول
پایگاه بسیج طلاب کوثریه
ویژگی های شخصیتی امام حسین(ع) و تطبیق آن با روز پاسدار
اصل نامیدن ایام وهفته ها یا سال برای اهمیت آن موضوع و مورد توجه قرار دادن و یا احترام به آن مناسبت ها میباشد. سازمان ها و ارکان ها و شخصیت های مهم کشوری یا بین المللی برای اهمیت مواردی خاص از موضوعات یا قشرهای مردمی ایام یا هفته یا سالی را به نام های مختلف نامگذاری می کنند. پاسداران انقلاب از اهمیت خاصی بر خوردار شدند و برای تکریم و توجه به نقش و اهمیت آن ها مسئولین روزهای خاصی را به نام این عزیزان نامگذاری کردند که تناسب روز پاسدار با ولادت امام حسین(ع) به خاطر پاسداری او از دین و دریغ نکردن از داروندار خود در راه این است که میتواند الگو و نیز مشوق و امید برای پاسداران نیز باشد. ولادت امام حسین(ع) مصادف با روز پاسدار است زیرا وظیفه ی پاسداران عزیز نیز دفاع از دین،ناموس و وطن است و این ها در صورتی میسر میشود که این ویژگی های حسینی در وجود آنها نمادینه شود.
1.دفاع از رهبرو ولی امر مسلمین
همانند امام حسین(ع)در ایمان و صلابت و شجاعت،کسی در دنیا یافت نمیشود زیرا امام حسین(ع) با تمام وجود از دین خدا و امام عصر خود دفاع کردند و جانشان را در طبق اخلاص گذاشتند.مقام امام حسین(ع) و حجت خدا آنقدر ولاست که جان بهای اندکی در برابر آنست،وظیفه هر مسلماناست که با جان و مالش از امام و حجت دفاع نماید.
منبع:کتاب مشعل هدایت-بخش فرهنگی(لنکرانی دفتر مرجع فقیه حضرت آیت الله العظمی قدس سره)
2. تن ندادن به حکومت باطل
امام حسین (ع) به هیچ رو جایز نمی دانند که پیروان ایین آسمانی اسلام،به حکومت باطل تن در دهند و شخصیت انسانی و دینی خویش را لکه دار کنند.(مثلی لایبایع مثله-همچون منی را نمیشاید که با همچون یزیدی بیعت کند.)
منبع: بحارالنوار،جلد44،صفحه325- لهوف صفحه 22- ره توشه راهیان نور دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم-سال
1382-چاپ اول جلد 52
3.اخلاص کامل در عمل و مقدمات آن
امام حسین(ع) مواظب بودند که عملشان پاک و خالص باشد و لذا در پاکی و صافی مقدمات و مواد سازنده ی عملش دقت داشت چون فراموش نکرده بود که پدر بزرگوارشان می فرمود:بدان که هر عملی چون گیاهی است و هیچ گیاهی بی نیاز از آب آلوده سیراب شود کشتش یا پاک و ثمره اش تلخ شود.
منبع: کتاب ره توشه راهیان نور-دفتر - تبلیغات اسلامی قم چاپ،1380صفحه 159
4.احیای عبودیت و عزت
در رفتار امام حسین(ع)از همان اول که از مدینه حرکت کردند تا وقتی که در کربلا به شهادت رسیدند،همان معنویت و عزت و سرافزاری و در عین حال عبودیت و تسلیم مطلق در مقابل خدا محسوس است. در همه ی مراحل هم این طور است.آن روزی که صد ها نامه و شاید هزارها نامه برای او آوردند که ما،شیعیان و مخلصان توییم و در کوفه و عراق منتظر تو هستیم،دچار غرور نشد.آنجا سخنرانی کرد و فرمود:(خط الموت علی ولد آدم مخط الصلادت علی جید الضات).
محبت از مرگ کردند،نگفتند که چنان میکنیم،چنین میکنیمیا دشمنان را تهدیدو دوستانشان را تطمیع بکند. از حالا مناصب را در کوفه تقسیم بکند.حرکت مسلمانانه، همراه با معرفت، همراه با عبودیت و همراهبا تواضع امام(ع) در وقتی است که حالا همه دست ها را به سوی او دراز کردند و نسبت به او اظهار ارادت می کنند آن روزی هم که در کربلا همراه یک جمع،کمتر از صد نفر توسط سی هزار جمعیت از اراذل واوباش محاصره شد و جانش را تهدید کردند،عزیزانش را تهدید کردند،زن ها وحرم او را تهدید و به اسارت بردند،آن روز هم ذره ای اضطراب در این مرد خدا و این بنده ی خدا و این عزیز اسلام مشاهده نشد.
منبع:بحارالانوار-جلد 44-صفحه 364 - مقتل خوارزمی جلد 2- صفحه 5- ره توشه راهیان نور دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم-1380صفحه 7-8
ویژگی های شخصیتی حضرت عباس(ع) و تطبیق آن با روز جانباز
یک فرد هنگامی سرمشق والگو می تواند قرار بگیرد که یک ویژگی منحصر به فرد داشته باشد. روز تولد حضرت عباس(ع) روز جانباز قرار گرفته و دلیل آن این است که حضرت (ع) برای دفاع از ارزش ها و اعتقادات خود و جامعه اش بدون هیچ گونه چشم در سخت ترین شرایط سلاحش را زمین نگذاشت.
1.الگوی جان فشانی
حضرت عباس(ع)در عصر امام حسین(ع) بر خلاف بی وفایی دیگران و کوشش دشمن برای از هم گسیختن صفوف مبارزان به وسیله ی تهدید و تبلیغات سوء،بر مرام خویش پافشاری کردند و پرچم وفاداری را بر زمین نگذاشتند.
آیا چنین فردی لایق الگو گیری نیست؟
آیا سربازان و جانبازان هشت سال دفاع مقدس چنین فردی را الگو و سر مشق خود قرار نداده اند به طوری که با وجود مشکلات جسمی باز هم در جبهه های جنگ حاضر میشدند و از ناموس خود دفاع می کردند؟
2.دانش و بینش
از دیگر ویژگی های برجسته ی حضرت عباس(ع) می توان به دانایی و معرفت و شخصیت ایشان اشاره کرد.درباره ی دانش آن حضرت(ع)امام صادق(ع) میفرمایند: کان عمنا العباس(ع) نافذ البصیرت، عموی ما عباس(ع) بینشی ژرف داشته است.
حضرت عباس(ع) از موقعیت علمی و شخصیتی والایی برخوردار بودند که نمونه ی بارز الگو برداری از حضرت عباس (ع) را می توانیم در جنگ تحمیلی هشت سال دفاع مقدس مشاهده کنیم که افرادی مشهور و دانشمندانی که از موقعیت علمی بالایی برخوردار بودند همانند مولایشان حضرت عباس(ع) در صحنه ی نبرد حضور پیدا کردند و از ناموس و کشور و ارزش ها و اعتقاداتشان دفاع کردند. و به مرتبه ی جانبازی نائل شدند و این غیر از الگو گیری از حضرت عباس(ع)است.
3.سرباز فداکار
سرباز فداکار اگر چه مرگ را پیش چشمان خود ببیند نمیترسد و همچنان با روحیه ی عالی به مبارزه خویش ادامه میدهد. خون چنین سربازی بزرگ ترین تضمین برای بقاء ارزش های اوست زیرا سبب بیدارگری چشم های خواب آلوده و فطرت های غبار گرفته میشود.
حرکت و حضور حضرت عباس(ع) در نهضت حسینی و شهادت ایشان در راه رسیدن به اهداف عالی خود گویای بزرگی حماسه و عرفان است.
در فرهنگ عاشورا،میراثی گران بها وجود دارد که مجموعه ای از بهترین سر مشق و الگو برای نسل جوان به شمار می رود. باشد که در همه حال پیرو و مطیع آن حضرت(ع) باشیم.