او را بهتربشناسیم!...
مرتضي مطهري در سيزدهم بهمنماه سال 1298 هجري شمسي در خانواده اي مذهبي در شهر فريمان خراسان ديده به جهان گشود. پس از گذراندن دروس مكتبي، وارد حوزه علميه مشهد شد. مدتها بعد نيز وارد حوزه علميه قم شد و از محضر بزرگان و نامآوران حوزه علميه قم به ويژه حضرات آيات بروجردي، حضرت امام خميني، علامه سيدمحمدحسين طباطبايي، حاجميرزا عليآقا شيرازي، محمد حجت، سيدمحمد محقق داماد و… بهرهها برد.
استاد مطهري به دليل آگاهي كامل از مسايل فرهنگي و اجتماعي و نيز مقتضيات زمانه خود بيگمان از محدود شيعيان بيدار اوايل انقلاب محسوب ميشد كه قلم و انديشهاش را به عنوان سلاحي در جهت دفاع از اسلام ناب محمدي عليه تمامي دگرانديشان و منافق پيشگان به كار برد. و معتقد بود كه بشر امروزي براي رهانيدن خود از گرداب بيهويتي وادادگيهاي فرهنگي، اجتماعي و سياسي بايد با معارف ناب اسلام آشنا شود. از همين رو كه دغدغه اول و آخرش عمل به دستورات اسلام در سطح جامعه بود پس از پيروزي انقلاب اسلامي همدوش با ساير انقلابيون در تبعيت از رهبر و مراد خويش، امام خميني (ره) در مجاهدتي خستگيناپذير بود تا آنكه در دوازدهم ارديبهشتماه سال 1358 توسط منافقان كوردل و نهروانيان زمانه خون پاكش را در اين مسير نوراني فداي انقلاب و راه امام و شهيدان كرد تا اين روز به عنوان روز معلم نامگذاري شود. عنوان مقدس معلمي برگرفته از اوصاف خداوند متعال است. قرآن كريم ميفرمايد: «علمالانسان ما لم يعلم» خداوند متعال به انسان آنچه را نميدانست ياد داد.(علق-5)
همچنين آيات قرآن كريم مهمترين ويژگي انبياء الهي را تعليم مردم بيان كرده و آن گراميان را به عنوان معلمان بشر ميشناساند و ميفرمايد:
«لقد منالله عليالمومنين اذ بعث فيهم رسولاً من انفسهم يتلوا عليهم آياته و يزكيهم و يعلمهم الكتاب و الحكمه و ان كانوا من قبل لفي ضلال مبين (آل عمران-164)
خداوند بر مؤمنان منت نهاد، هنگامي كه در ميان آنها پيامبري از خودشان برانگيخت كه آيات او را بر آنها بخواند و آنها را پاك كند و برايشان كتاب و حكمت بياموزد هرچند پيش از آن، در گمراهي آشكاري بودند.
منابع:
1- قرآن كريم
2- پيام امام خميني(ره) به مناسبت شهادت استاد مطهري
3- مشعل هدايت/ ويژه روز معلم
4- جامعالسعادات ج3 ص112
5- سنن دارمي ج1 ص 99
6- زندگينامه استاد شهيد مطهري
7- روزها و رويدادها/ نشر رامين